Pianoles van Bernadette Groot

Voor beginners en (ver)gevorderden. Ook voor het begeleiden van
koren, zangers en instrumentalisten

Opleiding

In 1991 ben ik afgestudeerd aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium Amsterdam, wat nu het Conservatorium Amsterdam heet, met als hoofdvak piano. In 1993 heb ik, met goed gevolg, de aantekening kamermuziek gedaan aan het Koninklijk Conservatorium 
Den Haag. Mijn docenten waren Naum Grubert, Willem Brons en Jan Marisse Huizing. 
Verder heb ik door de jaren heen diverse Meestercursussen gevolgd, bij onder andere Karl-Heinz Kämmerling en Natalia Gutman.

Werkervaring

Als pianodocent heb ik 30 jaar ervaring. ik gaf en geeft les aan beginners en gevorderden, aan jong en oud. Ik heb jonge mensen voorbereid op het toelatingsexamen piano voor het conservatorium, geeft les aan ouderen die het pianospelen weer willen oppakken of een nieuwe uitdaging aan willen gaan, ook geef ik les aan hele jonge kinderen voor wie pianospelen een nieuw avontuur kan zijn.

Gedurende mijn verblijf van 11 jaar in Brisbane was ik, als pianobegeleider, jarenlang verbonden aan de zangafdeling van Griffith University, Conservatorium of Queensland en werkte ik met de studenten van de Music School of the University of Queensland. Ik was mede-organisator van een koffieconcertserie in Brisbane Australie en begeleidde vele competities (eisteddfodau). Sinds mijn terugkomst in Nederland, begeleidde ik onder andere op het Christina Junior Deutekom Concours en het Prinses Christina Concours in Enschede.

Regelmatig begeleid ik koren in de regio, waaronder de koren:

  • Amuse ‘t Masker (Oldenzaal)
  • Vocal Harmony (Hengelo)
  • Servus (Almelo)
  • Teatro Classico (Oldenzaal)